2 príspevky / 0 new
Najnovšie pridané
Obrázok používateľa Lucy007
Offline
Naposledy aktívny/a: pred 1 mesiac 2 týždne
Zaregistrovaný/á: 3 sep 2017 - 15:14
Trvalý pobyt (Slovenka) "pět let nepřetržitého pobytu v ČR"

 

Dobrý deň, poraďte prosím :) 

chystám sa vybaviť si trvalý pobyt v ČR.

Študujem v ČR už 5 rokov, odteraz nastupujem do práce v ČR. 

Nikdy predtým som si žiadny prechodný pobyt nevybavovala.

OTÁZKA:

Má niekto skúsenosť aký doklad presne potrebujú na splnenie tejto podmienky? Stačí nejaký doklad od školy že som v ČR študovala? 

"Jste-li občanem nějakého ze států Evropské unie, můžete zažádat o trvalý pobyt, pokud:

splňujete pět let nepřetržitého pobytu na území České republiky"

K žádosti o trvalý pobyt je nutné předložit:

cestovní doklad nebo doklad totožnosti
doklad potvrzující splnění podmínky 5 let nepřetržitého pobytu na území ČR nebo 2 let nepřetržitého pobytu v ČR jako rodinný příslušník občana EU
2 fotografie
doklad o zajištění ubytování

Ďakujem za každú radu.

Majte krásny deň !

Obrázok používateľa Loki
Offline
Naposledy aktívny/a: pred 2 mesiace 2 týždne
Zaregistrovaný/á: 13 feb 2008 - 20:03
Ahoj, kamos to pred par rokmi

Ahoj, kamos to pred par rokmi riesil a mam pocit ze studium sa pocita len za polovicu casu, tj. 5 rokov studia = 2,5 roka pobytu.