3 príspevky / 0 new
Najnovšie pridané
Obrázok používateľa Martin092
Offline
Naposledy aktívny/a: pred 3 mesiace 4 dni
Zaregistrovaný/á: 21 Mar 2017 - 18:33
prechodne bydlisko

Ahojte,

žjem v čr už cca 5 rokov, prišiel som tu študovať, teraz som stale študent no už externe a som zamestnaný na HPP cca rok. nemam nahlasene nikde že tu som dane odvadzam už od brigad asi 3 roky. bývam u rodiny. chcem sa opýtať ake povynnosti mi vzniknú ak mi podpišu formulár že súhlasia s tým že u nich bývam?.

 

pripadne možem dostať pokutu že tu bývam tak dlho a ešte som to nenahlísil?.

 

dik moc..

 

Martin

Obrázok používateľa anitan 85
Offline
Naposledy aktívny/a: pred 2 mesiace 4 týždne
Zaregistrovaný/á: 28 jan 2014 - 21:47
Ahoj,presne toto iste ma

Ahoj,presne toto iste ma zaujima..zistil si uz nieco ohlane toho byvania u rodiny? a takisto nahlaseniu? som tu treti rok a nevspominam si ze som sa bola hlasit.. :/

Obrázok používateľa Janík
Offline
Naposledy aktívny/a: pred 2 týždne 15 hodín
Zaregistrovaný/á: 11 okt 2007 - 10:58
Občan Evropské unie je

Občan Evropské unie je povinen ohlásit na policii místo pobytu na území ve lhůtě do 30 dnů ode dne vstupu na území, pokud jeho předpokládaný pobyt bude delší než 30 dnů; tato povinnost se rovněž vztahuje na rodinného příslušníka občana Evropské unie, pokud tento občan EU pobývá na území. Povinnost ohlásit místo pobytu na policii se nevztahuje na cizince, který tuto povinnost splnil u ubytovatele.

Z ohlášení místa pobytu cizince na území nevyplývají žádná práva k objektu ani k vlastníkovi nemovitosti, v níž je cizinec přihlášen k pobytu. Povinnost hlášení pobytu cizinec splní osobně vyplněním přihlašovacího tiskopisu, nesplnil-li již tuto povinnost u ubytovatele. Nesplní-li cizinec svou povinnost hlášení pobytu, dopouští se přestupku. Za tento přestupek lze uložit pokutu až do výše 3000,- Kč.

Občané EU, Islandu, Norska, Lichtenštejnska a Švýcarska mohou přechodně pobývat na území ČR bez jakéhokoli zvláštního povolení, a to pouze na základě cestovního dokladu nebo průkazu totožnosti. Pokud hodlají na území ČR pobývat po dobu delší než 3 měsíce, mohou požádat o vydání potvrzení o přechodném pobytu či o povolení k trvalému pobytu.