Rozuzlenie kvízovej otázky

Drahí somprazaci,

 

tak ako som bol býval sľúbil tu je rozuzlenie môjho "nášho" minulotýždňového kvízu.

pol

 

Najprv by som ale urobil zhrnutie ohľadne hlasovania:

 

Prečítaní článku 134

Hlasovalo 27, čo je skoro presne 20 % čitateľov /to je dosť málo nemyslíte/,

za karfiolové hlavičky hlasovalo 11, čo je 41 % hlasujúcich,

za zemiakové halušky hlasovalo 8, čo je 30 % hlasujúcich,

za zrná kefírovej huby hlasovali 4, čo je 15 % hlasujúcich,

za bielu uruguajskú brokolicu hlasovali 2, čo je 7,5 % hlasujúcich

a za čínske halušky nehlasoval nikto.

 

Správna odpoveď je zrná kefírovej huby. Určite sa teraz budete pýtať čo to je a tak uvediem, to čo som našiel na internete:

Táto huba vykazuje následujúce
uzdravujúce vplyvy:

 

  • uzdravuje choroby srdce a rozkladá cholesterol v cievach
  • uzdravuje slinivku, pečeň a slezinu
  • uzdravuje žlčník, čistí žlčovody a rozkladá žlčové kamene
  • uzdravuje žalúdok, črevá, dvanástorník a hojí vredy
  • uzdravuje ľadviny a kontroluje močové cesty
  • reguluje obranné látky organizmu
  • reguluje tlak krvi
  • vyvíja antibiotika a hojí zápaly v organizme
  • brzdí vývoj metastáz
  • spomaľuje starnutie
  • zabraňuje únave a skleslosti spôsobenej stresom

Užívanie huby pre jednu osobu

Množstvo asi dvoch polievkových lyžíc huby
vložíme do dostatočne veľkého pohára a prelejeme asi 1/4 litrom neprevareného polo - alebo plnotučného mlieka. Pohár prekryjeme gázou, alebo papierovým obrúskom, alebo papierovou utierkou, alebo kusom čistej prírodnej tkaniny a necháme odstáť 24 hodín pri izbovej teplote na tmavom mieste, alebo na spodnej poličke chladničky. Po 24
hodinách opatrne, ale dôkladne zamiešame obsah drevenou alebo plastovou lyžicou a scedíme cez plastový cedník. Precedené skysnuté mlieko vypijeme.
Doporučuje sa piť takto skysnuté mlieko
tesne pred spaním a po vypití už nič nejesť a samozrejme si umyť zuby,
aby vám neskysli. :-)

 

Hubu,
ktorá nám ostane, premyjeme pod studenou tečúcou vodou, vložíme opäť do vypláchnutého pohára a zalejeme mliekom.

Huba sa nesmie dostať do styku s akýmkoľvek kovom!

Postup opakujeme 3 týždne a potom si dáme 10 dní pauzu. V priebehu tohoto času môžete hubu uskladniť v pohári s vodou na spodnej poličke v chladničke, aby sa nepokazila a tak raz za 3 - 4 dni v pohári vymeniť vodu.

Je vraj možné hubu aj zmraziť, ale ešte som nemal možnosť si to vyskúšať. Zdravá huba sa po niekoľkých dňoch zdvojnásobí, čo môžem potvrdiť. Potom ju môžete rozdeliť a čo máte naviac, darovať známym, alebo surové zjesť.

No a tu sa dostávam na koniec môjho rozprávania o kefírovej hube a vlastne som to tu dal preto, že sa tá moja už rozmnožila a ak má niekto záujem, tak sa mi môže ozvať na môj telefón +420776847157 a dohodneme sa kedy si pre ňu môže prísť.

 

Prajem vám všetkým príjemný nový týždeň a zdravé pitie keféru, o ktorom mimochodom aj moja spolužiačka, ktorá je veľmi úspešná infektologička hovoré, že nie je nič lepšie na prečistenie organizmu od všeliakej choroboplodnej hávede ako pitie kyslého mlieka.

Zaraď článok do kategórie: 

Komentáre (1)

  • Obrázok používateľa Ani
    poznám
    Ani

    tútu hubu ale len z videnia. doma na chladničke bola a "rozmnožovala sa" a niektorí dobrodruhovia si ju nejako pripravovali a jedli.

    Žijú samozrejme do dnes:-)

    nov 12, 2007